Ohlédnutí za rokem 2023

ZÁSAHY VÝJEZDOVÉ JEDNOTKY

Ohlédnutí za rokem 2023 🧐

V roce 2023 jsme v první řade inovovali vybavení jednotky, téměř všichni naši členové tak vyjíždějí k událostem v nových zásahových oblecích od společnosti DEVA F-M a vybaveni novými opasky pro jištění či sebezáchranu. Do většiny vozidel jsme pořídili nové motorové pily, hasící hřeby a další vybavení. Dále jsme uvedli do provozu nový povodňový vlek pro PS 8, PS 12 nebo PH 2400, který nám umožní zasahovat u událostí s čerpáním vody také např. naším DA Mitsubishi Pajero. Dále jsme absolvovali několik cvičení a výcviků na zdokonalování znalostí a schopností při zdolávání požárů, evakuaci budov s pečovatelskou službou, zásahů u dopravních nehod s vyproštěním zraněných osob, atd.

Výjezdová činnost za rok 2023 (stav k 30.12.2023):

Počet výjezdů: 139

Počet událostí: 145

Požár: 27

Dopravní nehoda: 39

Technická pomoc: 62

Únik nebezpečných látek: 8

Planý poplach: 6

Ostatní pomoc: 3

Průměrně tedy zasahujeme u 2,78 událostí týdně.

Nejvíce zásahů odjezdilo naše prvovýjezdové vozidlo CAS 15 MB Atego, které se účastnilo 125 zásahů. K zásahům a v rámci nich jsme letos s technikou najezdili přes 1500 km.

U 101 zásahů jsme byli na místě jako první jednotka, u 34 jsme byli na místě jako druhá jednotka.

Mimo katastr Mníšku pod Brdy jsme zasahovali také v obcích: Bratřínov, Čisovice, Dobříš, Dolní Hbity, Hlásná Třebáň, Hvozdnice, Jíloviště, Klínec, Kytín, Líšnice, Malá Hraštice, Mokrovraty, Nová Ves pod Pleší, Rybníky, Řitka a Zahořany.

Opět nezbývá než poděkovat všem našim členům, kteří vždy obětují svůj volný čas, který by mohli trávit s rodinou nebo jej věnovat sobě a investují ho do praktické i teoretické přípravy, údržby techniky a neváhají vždy, ať už ve dne či v noci, vyjet na pomoc kamkoli, kde je nás potřeba.

V závěru také děkujeme všem stanicím HZS a jednotkám sborů dobrovolných hasičů z okolí, se kterými jsme v uplynulém roce mohli spolupracovat a těšíme se na kvalitní spolupráci i v nadcházejícím roce!

Děkujeme také městu Mníšek pod Brdy za podporu a spolupráci.

Přejeme Všem do roku 2024 mnoho zdraví, štěstí, úspěchů v pracovním i soukromém životě a také abyste nás opět nepotřebovali! 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *