Ohlédnutí za rokem 2021

ZÁSAHY VÝJEZDOVÉ JEDNOTKY

Rok 2021 byl pro nás opět v několika ohledech zásadní.Na přelomu jara/léta jsme předali ke klukům do Peček na repasi naši velkokapacitní cisternu HPZ 331 CAS 32 Tatra 815. Vozidlo prošlo kompletní renovací kabiny, motoru i podvozku a výměnou nádrže, díky čemuž nyní disponuje 9000 litry hasební vody.

Dále jsme si nechali v Pečkách přestavět vozidlo HPZ 334 TA Mitsubishi Pajero, do kterého jsme nechali vyrobit zástavbu, ve které je umístěno hydraulické vyprošťovací zařízení Holmatro a další prostředky, kterými je vozidlo vybaveno.

Od HZS Středočeského kraje jsme obdrželi náhradu za naše vozidlo CAS 25 Liaz, a to CAS 15 Mercedes Benz Atego, které se tak stalo naším novým HPZ 330, tedy prvovýjezdovým vozidlem, které je vybaveno vším, co můžeme potřebovat u různých typů zásahů, od dopravních nehod přes úniky nebezpečných látek po požáry, kdy tímto opět stejně jako v loňském roce děkujeme Hasičskému záchrannému sboru za spolupráci a podporu!

Naše vyprošťovací družstvo se také v letošním roce poprvé zúčastnilo soutěže ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, kde se umístilo na krásném druhém místě.

Dále se nám podařilo získat vozidlo DA Volkswagen Caddy, které na usnadní např. střídání osob nebo přepravu občerstvení k déle trvajícím zásahům.

Výjezdová činnost za rok 2021 (stav k 30.12.2021):
Počet výjezdů: 138
Počet událostí: 148
Požár: 38
Dopravní nehoda: 34
Technická pomoc: 61
Únik nebezpečných látek: 10
Planý poplach: 5
Průměrně tedy zasahujeme u 2,85 událostí týdně.

Opět nezbývá než poděkovat všem našim členům, kteří vždy obětují svůj volný čas, který by mohli trávit s rodinou nebo jej věnovat sobě a investují ho do praktické i teoretické přípravy, údržby techniky a neváhají vždy, ať už ve dne či v noci, vyjet na pomoc kamkoli, kde je nás potřeba.

V závěru také děkujeme všem stanicím HZS a jednotkám sborů dobrovolných hasičů z okolí, se kterými jsme v uplynulém roce mohli spolupracovat a těšíme se na kvalitní spolupráci i v nadcházejícím roce!

Děkujeme také městu Mníšek pod Brdy za podporu a spolupráci

Přejeme Všem do roku 2022 mnoho zdraví, štěstí, úspěchů v pracovním i soukromém životě a také abyste nás opět nepotřebovali! 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *