Velikonoční zásahy

POŽÁR ZÁSAHY VÝJEZDOVÉ JEDNOTKY

V rámci velikonočních ,,prázdnin,, zasahovala naše jednotka u dvou událostí. Kdy s velkou pokorou musíme říci, že se nám naštěstí vlna lesních požárů prozatím vyhýbá za což jsme upřímně rádi, neboť panující sucha spolu se slunečným a teplým počasím dávají mnohým jednotkám pořádně zabrat.

V sobotu 20.4.2019 jsme v ranních hodinách vyjížděli s vozidly HPZ 331 CAS 32 Tatra 815 a HPZ 330 CAS 25 LIAZ k nahlášenému požáru rodinného domu v k.o. Nová Ves pod Pleší, na místo jsme dorazili společně s HZS ze stanice Dobříš, kdy požár byl již uhašen a našeho zásahu na místě dále nebylo třeba.

Velikonoční pondělí jsme místo budíčku od koledníku měli budíček poplachem, který nám byl v čase 7:32 hod. vyhlášen k události požáru stromu a uskladněného materiálu u chaty v k.o. Mníšek pod Brdy, část Stříbrná Lhota. Na místo jsme vyjeli s vozidlem HPZ 332 CAS 32 Tatra 138 a spolu s námi vyjeli kolegové s vozidlem HPZ 333 Rosa Viza z výjezdového stanoviště Stříbrná Lhota. Po prvotní průzkumu na místě bylo zjištěno, že požár se již značně rozšířil na vzrostlý smrk a bezprostředně uhrožoval přilehlý zahradní dome a chatu na sousedním pozemku. Ihned jsme k likvidaci nasadili dva útočné ,,C,, proudy a požár jsme během několika málo okamžiků dostali pod kontrolu. Na místě jsme dále spolupracovali spolu s HZS Řevnice.