Nepřetržitá služba – jaro 2020

Informace ZÁSAHY VÝJEZDOVÉ JEDNOTKY

Během nouzového stavu měla naše výjezdová jednotka i další úkoly související s hrozbou epidemie COVID 19.

Přidala se úplná uzavírka silnice z Mníšku do Řevnic od 15.3., která prodloužila dojezdovost jednotky HZS z Řevnic o 15 minut. Uzavírka pro nás tedy znamenala sloužit až do 12.5. v naší mníšecké zbrojnici nepřetržitou službu v režimu JPOII (výjezd jednotky do 5 minut od nahlášení události), kdy zde museli být nonstop přítomni alespoň čtyři lidé.

V tomto období 59 dní jsme vyjížděli k 9 dopravním nehodám a 15 požárům. Dalších 8 výjezdů jsme absolvovali kvůli technické pomoci, z čehož byly 3 transporty pacientů v režimu COVID. Celková doba strávená na zásazích představuje 44 hodin a 5 minut.

Pomoc jsme nejen poskytovali my, ale našla se i řada lidí, která si na nás vzpomněla. Chtěli bychom poděkovat panu Martinu Klikorkovi z řitecké restaurace Panský dvůr, který nám po dobu naší nepřetržité služby posílal obědy s výraznou slevou. Slevu na zakoupené jídlo nám dávali také Pizzerie Al Capone a Kebab House Mníšek pod Brdy. Paní Kristyně Vávrové děkujeme za donesené roušky, skautům za ochranné štíty vyrobené na Zbraslavi.

Závěrem bychom rádi poděkovali našim rodinám, které nás v dobrovolnictví trpělivě podporují.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *